Hamburger Nasıl Yapılır? Evde Hamburger Nasıl Yapılır?

hamburger

Hamburger Nasıl Yapılır? Evde Hamburger Nasıl Yapılır?

İçindekiler

1 pound yağsız (%7 yağ) sığır eti

1 büyük yumurta

½ su bardağı kıyılmış soğan

¼ su bardağı ince kuru ekmek kırıntısı

1 yemek kaşığı Worcestershire Sosu veya tercihinize göre bir sos

1 ya da 2 diş sarımsak, soyulmuş ve kıyılmış

Yaklaşık 1/2 çay kaşığı tuz

Yaklaşık 1/4 çay kaşığı biber

4 hamburger ekmeği (4 inç genişliğinde), bölünmüş

Yaklaşık 1/4 su bardağı mayonez

Yaklaşık 1/4 fincan ketçap

4 adet marul yaprağı, durulanmış ve çıtır çıtır

1 sert olgun domates, özlü ve ince dilimlenmiş

4 ince dilim kırmızı soğan

Bir kapta kıyma, yumurta, soğan, ekmek kırıntıları, Worcestershire, sarımsak, 1/2 çay kaşığı tuz ve 1/4 çay kaşığı biber iyice karışana kadar karıştırın. Karışımı dört eşit parçaya bölün ve her birini yaklaşık 4 inç genişliğinde bir köfte haline getirin. Hamburgerleri katı bir sıcak kömür yatağının üzerine yağlı bir barbekü ızgarasına ya da gazlı ızgarada yüksek ısıya koyun (elinizi ızgara düzeyinde yalnızca 2 ila 3 saniye tutabilirsiniz); gazlı ızgaranın kapağını kapatın. Hamburgerleri bir kez çevirerek, her iki tarafı da kızarana ve içi pembe kalmayana kadar (test için kesilmiş), toplam 7 ila 8 dakika pişirin. Izgaradan çıkarın. Çörekleri yerleştirin, yanları aşağı bakacak şekilde ızgaraya koyun ve hafifçe kızarana kadar 30 saniye ila 1 dakika arasında pişirin. Topuz diplerine mayonez ve ketçap sürün. Marul, domates, burger, soğan ve tadına göre tuz ve karabiber ekleyin. Topuz üstlerini yerine yerleştirin.


Kaynak: myrecipes.com

Yorumlar